en plats - många upplevelser. rätter från tornedalen, sápmi och lappland.

Restaurang Utblick, som ligger ett stenkast från Övertorneå, premiär-öppnade 4 juli 2014 i en spektakulär nybygd "låda" placerad på Luppioberget, med världens bästa utsikt över Tornedalen.  

Vi i "the SMiling Utblick Crew" gillar äkta, schysst och hållbart och lagar med stolthet rätter med rötter och råvaror från vår närhet - ofta med en twist och flört med det globala köket. Vi har valt ut flera goda drycker (med och utan alkohol) från småskaliga lokala bryggerier och andra smakhantverkare i Norr och annorstädes - som passar ypperligt till vår meny.

Glutenfritt, utan laktos eller mjölkprotein, vegetariskt, vegan? Låt oss veta när du bokar bord så löser vi det!

Vår kreativa krögare och ägare Pia Huuva, har inrett restaurangen med vackra, sköna och hållbara skandinaviska designklassiker; t.ex. glaslyktan "Kivi" formgiven av finska designern Oiva Toikka och pinnstolen "Lilla Åland" formgiven på 1940-talet av svenska arkitekten Carl Malmsten. Hornen på det höga glasbordet kommer från renar som vandrat och levt "runt berget" i Liehittäjä sameby (Sveriges östligaste sameby) Bordsskivor av björk är lokalproducerade på Betula fog i Hedenäset och den gamla och låånga karaktäristiska Tornedalska trasmattan skapar ombonad stämning bland det moderna. 

Arkitekt Mats Vinsa ritade byggnaden som stod färdig sommaren 2014. Mest framträdande material är glas och plåt och formen är inspirerad av bergets box-formade klippor.

“Middag på Utblick bland det bästa vi ätit”
— TripAdvisor

 

En upplevelse har flera beståndsdelar

Kom hit! Varken bilder eller adjektiv kan beskriva känslan och utsikten från Luppioberget - det måste upplevas!

En utflyktsdag på Luppioberget passar de flesta! De med spring i benen, den som vill återuppleva stigarna från förr, se Tomtens grotta, lämningar från 2:a världskriget eller i all enkelhet bara vill sitta ner och njuta av fri horisont. 

White Guide-omnämnda Restaurang Utblick bjuder på avslappnad modern stil, omtänksam personal, skön musik, spännande á la carte-meny och bästa utsikten över Tornedalen! 

Riktigt fint ställe, värt ett besök!
— Facebook 

Kom och upplev Tornedalens alla smultronställen! Här finns inspiration: Heart of Lapland

Bo bra t.ex på Norrsken Lodge & Arthotel Tornedalen.

En skara glada och passionerade medarbetare i "The Smiling Utblick Crew" önskar dig varmt välkommen till oss på Utblick, Luppioberget! 

/Pia Huuva & co :)

 

one

(+46) 072-50 00 240

Luppioberget
Luppio 202
957 91 Övertorneå

öppettider

RESTAURANGEN

ÖPPET VARJE DAG kl. 11-14 & 16-21 t.o.m 12/8

Lunch* kl. 11–14
Á la carte*  kl. 16–21  *Bordsreservation

FOXBOX/Picknick-café öppet kl. 11-16

12 AUGUSTI-2 SEPTEMBER öppet torsdag-söndag kl. 15-21