hero-unit-alt.jpg

kalasMeny 26-27 maj 2018  

Schyssta råvaror, bästa smaker och tillbehör

Bjud Mamma eller någon annan du gillar på Kalasmeny helgen 26-27 maj!

Vi erbjuder 3-rätters kalasmeny och världens bästa utsikt över Tornedalen på Restaurang Utblick

Till det utvalda, schyssta, goda drycker - med och utan alkohol.

Glutenfritt, utan laktos eller mjölkprotein, vegetariskt, vegan? Låt oss veta när du bokar bord

 

DRYCKER  

Schyssta drycker från Norrbotten. Med och utan alkohol

en plats - många upplevelser. avslappnad modern stil, omtänksam personal, skön musik, spännande Smaker, och rätter från tornedalen, sápmi och lappland.

Restaurang Utblick, som ligger ett stenkast från Övertorneå, premiär-öppnade 4 juli 2014 i en spektakulär nybygd "låda" placerad på en av Luppiobergets klippor, med världens bästa utsikt över Tornedalen.  

Vi i "the SMiling Utblick Crew" gillar äkta, schysst och hållbart och lagar med stolthet rätter med rötter och råvaror från vår närhet - ofta med en twist och flört med det globala köket. Vi har valt ut flera goda drycker (med och utan alkohol) från småskaliga lokala bryggerier och andra smakhantverkare i Norr och annorstädes - som passar ypperligt till vår meny.

Glutenfritt, utan laktos eller mjölkprotein, vegetariskt, vegan? Låt oss veta när du bokar bord så löser vi det!

Vår kreativa krögare och ägare Pia Huuva, har inrett restaurangen med vackra, sköna och hållbara skandinaviska designklassiker; t.ex. glaslyktan "Kivi" formgiven av finska designern Oiva Toikka och pinnstolen "Lilla Åland" formgiven på 1940-talet av svenska arkitekten Carl Malmsten. Hornen på det höga glasbordet kommer från renar som vandrat och levt "runt berget" i Liehittäjä sameby (Sveriges östligaste sameby) Bordsskivor av björk är lokalproducerade på Betula fog i Hedenäset och den gamla och låånga karaktäristiska Tornedalska trasmattan skapar ombonad stämning bland det moderna. 

Arkitekt Mats Vinsa ritade byggnaden som stod färdig sommaren 2014. Mest framträdande material är glas och plåt och formen är inspirerad av bergets box-formade klippor.

“Middag på Utblick bland det bästa vi ätit”
— TripAdvisor

 

En upplevelse har flera beståndsdelar

Kom hit! Varken bilder eller adjektiv kan beskriva känslan och utsikten från Luppioberget - det måste upplevas!

En utflyktsdag på Luppioberget passar de flesta! De med spring i benen, den som vill återuppleva stigarna från förr, se Tomtens grotta, lämningar från 2:a världskriget eller i all enkelhet bara vill sitta ner och njuta av fri horisont. 

White Guide-omnämnda Restaurang Utblick bjuder på avslappnad modern stil, omtänksam personal, skön musik, spännande á la carte-meny och bästa utsikten över Tornedalen! 

Riktigt fint ställe, värt ett besök!
— Facebook 

Kom och upplev Tornedalens alla smultronställen! Här finns inspiration: Heart of Lapland

Bo bra t.ex på Norrsken Lodge & Arthotel Tornedalen.

En skara glada och passionerade medarbetare i "The Smiling Utblick Crew" önskar dig varmt välkommen till oss på Utblick, Luppioberget! 

/Pia Huuva & co :)

 

one

(+46) 072-50 00 240

Luppioberget
Luppio 202
957 91 Övertorneå

öppettider

MAJ

Lör 26/5 kl. 12–20
Söndag 27/5 kl. 12–20
 

JUNI

Öppet lör-sön kl. 15-20 t.o.m 20/6 därefter öppet varje dag

Nationaldagen 6/6 kl. 12–20

 

JULI

Öppet alla dagar 11-21

Lunch kl. 11–14
Á la carte  kl. 16–21

 

AUGUSTI-SEPTEMBER öppet kl. 11-21 t.o.m 12/8 därefter öppet torsdag-söndag kl. 15-21

 

IMG_5466.JPG
 

× magisk utsikt ×

Shyssta råvaror × Lagat med kärlek

× Toppenmat ×

  

 

Presentkort

“Presentkortet till Restaurang Utblick en riktigt god gåva!”
Presentkort Utblick 2018.jpg

Uppskattat Presenttips!

Köp ett presentkort till vän, medarbetare, student, brudpar, mor & far, älskling … Vi hjälper gärna till att skicka en uppskattad gåva till någon du vill glädja!  

Gör så här!

1. Har du inte vägarna förbi Luppioberget, skicka ett mail till oss så löser vi det digitalt! boka@utblickluppioberget.se

2. I mailet till oss: skriv värde/vilken summa (500 kr och uppåt) du vill ha på presentkortet.

3. Namn på den/de som skall få gåvan (t.ex. för- & efternamn, Familjen Z, Brudparet X & Y…) samt från vem gåvan är (ditt eget namn...) Vi kan erbjuda ”skicka-service” med postnord. Beräkna minst 5 leveransdagar. Digital presentkort beräkna minst 1 dag leveranstid. Skicka-service-avgift inom Sverige 50 kr, utomlands 70 kr.

4. När vi fått bekräftelse på din Swish-inbetalning inkl. ev. “skicka.service-avgift (Ta en skärm-avbild och skicka tillbaka på mail) skickar vi Presentkortet antingen med postnord till den gatuadress du uppgivit eller ett Digitalt Presentkort till den e-postadress du uppgivit.

Utblick Swishnr: 123 147 99 97

OBS! Viktigt att du vid betalning skriver: ”Presentkort" + "ditt namn" i swish-meddelandet. 

smakvandring med guide

“WOW! Supertrevlig vandring med lokala smaker, fantastisk utsikt och spännande berättelser! Rekommenderas varmt!”
Smakvandring Luppioberget_bildlogo.jpg

SMAKVANDRING Nyhet sommaren 2018!

Vad gör man på en smakvandring?!
Du följer med en kunnig guide och upplever världens bästa utsikt över Tornedalen och en vandring som blir en "souvenir" och trevligt minne av Luppioberget och norra Sverige1

I den fördigpackade ryggsäcken du bär med dig från start finns små trevliga smak-paket som anknyter till det guiden berättar under de olika stoppen.

Tillsammans med guiden och övriga deltagare promenerar ni under ca 2,5 timme i lätt terräng på och runt Luppioberget. Under 5 stopp/pauser får ni lära er mer om Luppioberget och Tornedalen samt dess kultur och historia. En hel del fakta, några skrönor och flera smakprover. En upplevelse för alla sinnen! 

Smakvandringen passar dig som gillar att promenerar i maklig takt, inte har för mycket spring i benen och uppskattar att uppmärksamt lyssna och lära dig mer tillsammans med andra vetgiriga. 

Regncape och paraply finns med i ryggsäcken. Oömma kläder och sköna skor rekommenderas. Genomförs i de flesta väder. Antal platser: 15 smakvandrare + guide

Premiär för smakvandring: mitten av juni 2018. Är du intresserad att delta som "testpilot" i början av juni skicka intresseanmälan till boka@utblickluppioberget.se. Vi återkommer snart med datum, pris och hur du bokar och betalar här!